Zo houd je bij wat je allemaal online uitgeeft

Toen de pinpas nog niet zo populair was als nu betaalden we allemaal nog met contant geld. En dan was het vervelend om een euro kwijt te raken, nog vervelender om een briefje kwijt te raken, maar je had tenminste dit geld op een fysieke plek, en zag direct wanneer er iets miste. Sinds het gemak van de pinpas en online bankieren is eigenlijk alles heel snel en gemakkelijk geswitcht naar de nieuwe online betaalmethode. Maar, je kunt niet meer even je portemonnee openen om te kijken wat er nu in zit. Hoe houdt je, met de abstracthoud van de nieuwe online betaalmethoden, bij wat je online uitgaven zijn?

 

  1. Neem hulp aan van een app of bedrijf

Niet al te lang geleden introduceerde ABNAmro ‘Grip’, een app die een goed inzicht zou geven in je bankzaken, waaronder online. Wel enkel voor ABNAmro gebriukers, maar met een rating van 4 sterren in de App Story heeft Grip wel degelijk duidelijk gemaakt waarom de app onmisbaar is. Er worden cirkeldiagrammen uitgedraaid en je kunt persoonlijke budgetten instellen. Grip stuurt je een berichtje wanneer je dreigt hier overheen te gaaan. Natuurlijk is niet alleen deze app slim genoeg om je meer controle over je bankzaken te bieden, online zijn hier allerlei verschillende istes of apps voor te vinden. Wees verstandig en ga dit aan, want zo heb je weer, net als vroeger een soort portemonnee waar je af en toe in kan spieken.

 

  1. Schrijf het op

Als je bovenstaande ideeën nou niet zo goed vertrouwd óf simpelweg een liefhebber bent van het schrift: koop dan ‘ouderwets’ een kasboekje en ga voor jezelf bijhouden wat je precies waar aan uitgeeft. Een uitkomst voor mensen die online zelfs met andere valuta bezig zijn, zoals mensen die handelen in bitcoins of altcoins, of liefhebbers van online gokken. Schrijf alles wat je hebt uitgegeven op, en check het aan het eind van elke maand weer. Zo houdt je grip en inzicht op je uitgaven.

  1. Wees slim en stel budgetten

Zeker online is het makkelijk om de tel kwijt te raken wat betreft uitgaven. Bedenk van tevoren wat je aan welke site of welke branche wil uitgeven en houd je hier aan. Je kunt het dan bijhouden door een app of door het zelf op te schrijven, maar ook om even snel te noteren in je notities. Het stellen van een budget en dus doel helpt je om de controle over je online bankzaken niet te verliezen.

Door