Dit zijn de populairste online spellen

Dit zijn de populairste online spellen

Gamen is een heerlijke manier om te ontspannen. Niet voor niets is gamen hartstikke populair onder een brede leeftijdsgroep. Vooral spellen die je online speelt zijn mateloos populair. En niet zonder reden. Het voegt een hele mooie dimensie toe aan het gamen. Samen met anderen of tegen elkaar gamen is veel leuker dan ‘gewoon’ een game doorlopen. Verder is het zo dat er een aantal genres te onderscheiden is binnen de online spellen. We hebben in dit artikel de populairste online genres en de populairste online spellen binnen die verschillende genres voor je verzameld. Geloof ons, je hebt de komende tijd weer genoeg te gamen!

Online Shooters

Shooters vormen misschien wel het populairste genre binnen de online spellen. De kans zou wel eens tegen de honderd procent kunnen lopen dat je als gamer ooit een online shooter hebt gedaan. Een van de bekendste voorbeelden van dit genre zijn de games van de Battlefield serie. Zo wordt Battlefield 3 als een van de beste online shooters genoemd. Deze game maakte het mogelijk om met 64 spelers en vele voertuigen het tegen elkaar op te nemen in een gigantische map. Daarnaast zag het er, zeker voor de games op dat moment, erg goed uit. Ditzelfde geldt eigenlijk voor de gameserie van Call of Duty. Bijna iedereen kent deze shooters wel. Ook bij Call of Duty kun je met meerdere spelers van over de hele wereld tegen elkaar spelen. Spanning gegarandeerd. Maar ook games als Halo, Counterstrike en Half-life zijn voorbeelden van de betere online shooters ooit gemaakt.

Massively multiplayer online role-playing game (MMORPG)

Ja, een hele mond vol inderdaad! Een massively multiplayer online role-playing game, vanaf nu noemen we het MMORPG, is een spel waarbij een groot aantal spelers online de rol van een avatar, meestal in een fantasiewereld, innemen en met elkaar het spel spelen. Kenmerkend voor een MMORPG is dat er sprake is van wat een ‘persistente virtuele wereld’ wordt genoemd. Dat houdt in dat die online wereld constant blijft bestaan en dat deze wereld doorontwikkeld wanneer spelers offline zijn. Het mooie van dit soort online spellen is dat je als speler echt iets kunt opbouwen binnen een zich constant ontwikkelende wereld. De ontwikkeling van de eigen avatar is dan ook vaak het hoofddoel van deze spellen. Een wereldberoemd voorbeeld van een dergelijke game is ‘World of Warcraft’.

Online entertainment

In principe zijn alle online spellen natuurlijk een vorm van online entertainment, maar er zijn toch wel soorten spellen die echt binnen dit genre vallen en niet onder eerder genoemde genres. Een belangrijk voorbeeld zijn uitermate populaire kaartspellen die je tegenwoordig ook online kunt spelen tegen anderen. Zo valt te lezen op blackjackonline.nl dat het online spelen van blackjack tot één van de populairste online spellen behoort. Maar je kunt ook denken aan andere vormen van kaartspellen zoals solitaire, patience of klaverjassen. Dergelijke spellen zijn leuk om in het echt te doen, maar het kan moeilijk zijn om altijd mensen te vinden die willen spelen op tijden dat het jou ook uitkomt. Speel je deze spellen online, dan kun je op jouw tijd genieten van een goed kaartspel!

De kans is groot dat jij bovenstaande online spellen zeer kunt waarderen!

Door