Zo breng je warmte in je (nieuwe)huis!

Niets is vervelender dan constante kou in je (nieuwe) huis. Het is natuurlijk hartstikke zonde om de verwarming op te stoken tot 25 graden. Niet alleen vliegt de energierekening omhoog, ook lijdt de natuur eronder. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je de warmte in je huis behoudt en zo effectief mogelijk gebruikt.

Zorg voor een vrije verwarming
In de winter zal hoe dan ook die verwarming aan moeten om een aantrekkelijke temperatuur in je huis te hebben. Om die warmte optimaal te benutten is het van belang dat er geen objecten voor de verwarming staan. Zo zorg je ervoor dat de warmte waarvoor je betaalt ook echt benut wordt!

Houd je deuren dicht
Waarschijnlijk iets wat je al vaker hebt gehoord maar toch is het van groot belang. Houd deuren zo veel mogelijk dicht om koude lucht en tocht te minimaliseren. Ook verdwijnt warme lucht door open deuren wat dus als verspilling beschouwd kan worden!

Investeer in een dubbeltje
Misschien wel dé gouden tip van dit artikel. Hoewel het een investering is, levert het jaarlijks veel rendement op. Door alle ramen te voorzien van drie dubbelglas gaat niet alleen je energierekening gaat omlaag, ook het lawaai wat doorgelaten wordt zal afnemen.

Gebruik je gordijnen
Gordijnen zijn eigenlijk het belangrijkst als het gaat om het vasthouden van warmte. Hier heb je zelf ook een rol in! Zorg ervoor dat je gordijnen op maat hebt en dat deze gesloten zijn vlak voor het donker wordt, hierdoor ontsnapt er minder warmte naar buiten en glipt er minder kou naar binnen. Vergeet niet om je gordijnen te openen wanneer de zon schijnt! Zonlicht is namelijk gratis warmte, en van gratis houden Nederlanders natuurlijk wel ;-).

Plisse gordijnen zijn de beste keuze met betrekking tot het vasthouden van warmte. In plisse gordijnen zit namelijk een isolerende laag. Deze laag zorgt dat er zoveel mogelijk warmte binnenshuis blijft.

Maak jij voortaan optimaal gebruik van de warmte en bespaar je zodoende op de energierekening?

Door