Wat is de overhemden trend van 2020? Slim fit of juist baggy?

De skinny jeans voor mannen is de laatste jaren populairder dan ooit. En hoewel we in het modebeeld zien dat vrouwen zich steeds meer masculine gaan kleden, is een man in een rok nog niet echt ‘normaal’ in de modewereld. Wel wordt ook mannenkleding steeds strakker, getailleerde, en daarmee misschien wel vrouwelijker. Dat is dus al te zien als we kijken naar de jeans: maar gaan we dat ook terugzien in de overhemd-trend van dit jaar? Worden het slim fit overhemden voor heren, of worden ze juist baggy? We vertellen het je in dit artikel.

Jij bepaalt

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mode draait er natuurlijk om dat je draagt wat jíj wil. Al is de trend om altijd in zwarte kleding te lopen en jij draagt alleen maar wit, dat is natuurlijk heelmaal goed. Trends zijn leuk om in de gaten te houden, maar laat je niet al te veel beïnvloeden door wat er in de modewereld speelt. Uiteindelijk moet jij tevreden zijn over je look en kun je regels of trends eigenlijk aan je laars lappen. Goed, dat gezegd hebbende:

De trends voor 2019

Ten eerste zien we dat een belangrijke trend op het gebied van overhemden de print is. Hawaiiaanse bloemenprints, Cubaanse streepjesprints, vogels of giraffes op een overhemd of een Hermes-achtige kettingprint: het kan niet gek genoeg. Dit overhemd met opvallende print wordt het liefst met korte mouw gedragen.

Oversized blazer

De blazers, die mannen toch vaak over een overhemd dragen, mogen groot. Heel groot. Het liefst oversized zelfs. Of je nou voor een krijtstreep of effen kleur kiest, je koopt hem het liefst drie maten groter dan je eigen maat. Hij mag zeker tot over je heupen vallen.

Relaxed suiting

Ook de pakken hoeven alles behalve strak te zitten in 2019. Relaxed suiting is het helemaal. Niets getailord (op maat gemaakt) en/of getailleerd: het mag allemaal ‘chill’ vallen, lekker baggy. De pakken mogen ook zeker een wat lossere stof hebben en de broek hoeft ook niet aansluitend te zijn. Het mag lijken alsof je je vaders pak uit de kast getrokken hebt en deze eigenlijk aan alle kanten te groot is. It’s called fashion!

Overhemden

Deze trends van relaxed clothing waarin alles chillder en groter mag zitten, zien we ook terug op het gebied van overhemden. De slim fit is voorbij, de overhemden mogen groot, misschien zelfs drie maten te groot. Daarbij kun je voor een nonchalant effect de bovenste knoopjes los dragen en de mouwen oprollen.

 

Door