Uitgegleden in de supermarkt

Een supermarktvloer kan niet elk moment van de dag even schoon en zonder rommel zijn. Klanten laten dingen kapot vallen, ze trekken soms het buitenste blad van de krop sla en laten die op de grond vallen. Het is daarom altijd noodzakelijk dat u zelf goed uitkijkt waar u loopt in de supermarkt.

Wat als u valt in de supermarkt?

Het is natuurlijk niet mogelijk om altijd 100% op de vloer gefocust te zijn. U bent immers in de winkel om  uw boodschappen te doen, dus u speurt naar koopjes en vaak staan de lekkerste dingen net helemaal bovenaan in het boodschappenrek. En dan let men gewoon niet altijd op de vloer. 

Dit hoeft ook niet. U mag er vanuit gaan dat de vloer van de supermarkt schoon en veilig is. En als u dan uitglijdt over bijvoorbeeld rommel op de vloer of een natte vloer, dan is het mogelijk dat de supermarkteigenaar aansprakelijk is voor de gevolgen van dit ongeval.

Letsel na val in een supermarkt

Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • Gebroken pols
  • Gebroken heup
  • Hersenschudding na val op hoofd

Gevolgen van een glijpartij in een supermarkt

Wanneer u bovengenoemd letsel heeft opgelopen als u bent uitgegleden in een supermarkt, zult u daar letselschade van ondervinden. Letselschade is de geestelijke of lichamelijke schade die u oploopt door een ongeval. Dit kan door een verkeersongeval of arbeidsongeval komen, maar dus ook als u valt in de supermarkt.

Hoe krijg ik mijn schade vergoed als ik ben uitgegleden in de supermarkt?

Dit is niet altijd even gemakkelijk. In Nederland is het zo: wie eist, bewijst. Dus als u schadevergoeding eist, dan dient u te bewijzen dat de ander aansprakelijk is voor uw letsel en uw schade.

Wanneer de supermarktvloer kletsnat gedweild wordt en men niet duidelijk aangeeft dat er wordt gedweild, door middel van de bekende gele waarschuwingsbordjes, en u valt als gevolg van deze gladde natte vloer, is het meestal wel duidelijk. Uw schade dient vergoed te worden.

Hoe bewijs ik wie aansprakelijk is?

Vraag – wanneer u daar nog toe in staat bent – om namen en telefoonnummers van getuigen, die hebben gezien dat er gedweild werd maar dat er geen waarschuwingsbord stond, óf dat er véél te nat gedweild werd. Maak foto’s van de situatie ter plekke en spreek iemand van het personeel aan om te melden wat er gebeurd is.

U kunt bij letselschade kiezen voor een letselschade advocaat of jurist. Beiden kunnen hetzelfde voor u doen. Een jurist van JBL&G geeft u een persoonlijke behandeling en werkt altijd gratis voor u.

Schakel een ervaren letselschadejurist in

Ook al bent u er zelf van overtuigd dat de supermarkt fout zit, het is niet heel gemakkelijk om daadwerkelijk de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend te krijgen. Lag er bijvoorbeeld een slablad op de grond, en bent u daarover uitgegleden. Dan moet er gekeken worden naar:

  • Hoe lang lag de troep al op de vloer?
  • Was er een schoonmaakrooster?
  • Hield er iemand toezicht op deze afdeling in de winkel?
  • Vooral op de groenteafdeling wordt extra toezicht verwacht

Om de discussie van het begin van de zaak direct goed te laten voeren, is het verstandig niet zelf deze juridisch lastige discussie aan te gaan. 

Keurmerk Letselschade

Neem contact op met een letselschadebureau dat veel ervaring heeft en dat is aangesloten bij het Keurmerk Letselschade, en kies een jurist die gratis voor u werkt. In Nederland is dat mogelijk, omdat de tegenpartij ook de kosten voor de jurist dient te vergoeden wanneer de aansprakelijkheid erkend dient te worden.

Door