Speeltjes voor hem en haar

Dacht je dat sexspeeltjes er eigenlijk alleen voor vrouwen waren? Verkeerd gedacht! Ook voor mannen is er van alles te koop. Of je deze in je eentje gebruikt of samen met je partner, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Er is geen vaste manier waarop je met speeltjes aan de slag zou moeten gaan, ze zijn alleen een hulpmiddel om het nog een stukje leuker te hebben in het leven.

Wat is er te koop?

Misschien is het jaren geleden dat je voor het laatst in een sexshop bent geweest, of online hebt gekeken naar wat er allemaal te koop is. Of misschien heb je je er zelfs nog helemaal nooit in verdiept. Feit is dat er een wereld voor je open kan gaan als je nu eens rustig door het aanbod heen bladert. Opvallende trend is dat er meer en meer gedacht wordt vanuit de gebruiker, en wat deze nu écht fijn vindt, en wat minder van vaste patronen wordt uitgegaan.

Zo is een vibrator al lang niet meer de standaard staaf zoals we deze kenden. Want is dat nu echt de vorm die vrouwen altijd het meeste genot geeft? Nee, zo bleek toen het eens aan vrouwen werd gevraagd. Zij bleken vooral behoefte te hebben aan zachte, rondere vormen die de juiste plekjes beter weten te vinden dan een inflexibele, harde staaf die hen jarenlang werd voorgeschoteld. Tegenwoordig heb je dan ook vibrators in alle vormen en kleuren, die ieder op hun eigen manier de beste plekjes op precies de juiste manier weten te raken.

Een dildo kopen kan natuurlijk ook. Deze heeft juist wel de bekende ‘staafvorm’, al is het materiaal steeds vaker flexibel, en is specifiek bedoeld voor inwendig gebruik. Prima om solo te gebruiken, maar ook samen met een partner al jarenlang een populair speeltje.

En de mannen dan?

Natuurlijk zijn er ook speeltjes te koop die specifiek voor mannen bestemd zijn. De masturbator, bijvoorbeeld, die soloseks een stuk interessanter en ‘echter’ maakt, maar ook prima met een partner samen kan worden gebruikt. Daarnaast zijn er voor mannen ook tal van toys te koop die juist tijdens de gemeenschap met een partner gebruikt kunnen worden, en het zo extra lekker maken voor allebei. Welke je precies kiest en wat je ermee doet, dat is aan jou. Dat is het leuke aan speeltjes, en eigenlijk aan seks in het algemeen: niemand vertelt je hoe het moet en wat je precies moet doen. Dat bepaal je zelf, en dat geldt ook voor de manier waarop speeltjes hierin een rol kunnen spelen.

Door