3 redenen om linkbuilding uit te besteden

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed vindbaar te zijn in zoekmachines. Hoe sneller jij gevonden kan worden door potentiële klanten, hoe beter. Door de jaren heen is de wijze waarop je gevonden kan worden binnen Google enorm veranderd. Zo is het op dit moment al enkele jaren heel belangrijk om te investeren in linkbuilding.

Sommigen zouden linkbuilding definiëren als het verzamelen van zoveel mogelijk backlinks naar jouw pagina. Dit vinden wij echter geen goede definitie. Google laat zich namelijk niet gemakkelijk foppen en kan dit al gauw als spam beschouwen. Daarom zouden wij linkbuilding definiëren als het verzamelen van zoveel mogelijk relevante backlinks. Pas wanneer deze echt relevantie hebben met jouw website of de door jou opgegeven pagina zal Google dit ook daadwerkelijk als iets positiefs zien.

Het belang van linkbuilding is wel duidelijk. Maar pak je dit nu zelf aan of kies je ervoor om dit aan een marketeer over te laten? In dit artikel geven we 3 redenen waarom linkbuilding uitbesteden in de meeste gevallen de beste optie is.

1. Het kost minder tijd

Linkbuilding is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Voor het vinden van relevante informatie, het contact leggen met goede websites en dan ook nog een duidelijk plan maken, zal je toch al snel dagen tot weken besteden. Dat kost veel kostbare tijd. En zoals iedere ondernemer zal beamen: tijd is geld. Iets waar jij echter dagen over doet om uit te pluizen, zal een specialist bijna direct uit zijn of haar mouw kunnen schudden. Steker nog, de meeste marketeers die gespecialiseerd zijn in linkbuilding hebben enkele goede en kwalitatieve sites achter zich staan. Zij kunnen deze eenvoudig inschakelen wanneer ze in linkbuilding willen investeren. Hierdoor ben je dus veel minder tijd kwijt en kunnen zij eenvoudig regelen waar je naar op zoek bent. Wel zo handig!

2. Betere kwaliteitsscore in Google

Als leek weet je vaak niet goed waar je op moet letten als je investeert in linkbuilding. Het verzamelen van backlinks naar jouw website klinkt eenvoudig, maar hoe weet je nu echt of deze relevant zijn en een positief effect zullen hebben op jouw positie in bekende zoekmachines zoals Google? Een online marketeer weet als geen ander waar hij op moet letten en zal er samen met jou alles aan doen om de kwaliteitsscore van je site te verbeteren. Hierdoor kun je simpelweg rekenen op meer bezoekers en daarmee ook meer omzet voor je bedrijf.

3. Meerdere backlinks

Het heeft geen zin om één keer in het jaar eens te investeren in backlinks en hier vervolgens niets meer aan te doen. Het komt heel onnatuurlijk over als je van de ene op de andere dag plotseling tientallen backlinks laat plaatsen en vervolgens helemaal niets meer. Daarom is het beter om een linkbuildingpakket af te sluiten. Hierbij worden er meerdere keren per week of soms zelfs per dag links geplaatst. En dat gedurende een langere periode. Hierdoor wordt het veel natuurlijker gebracht en geniet jij ook nog eens van een veel betere positie in Google.

Door