In het voorjaar naar de zon in trek bij Nederlanders

Pak de koffer alvast in, het is tijd om naar de zon te gaan! Een groot aantal Nederlandse gezinnen heeft voor de komende maanden al een vakantie geboekt. Het ene gezin trekt in de voorjaarsvakantie naar een stad als Barcelona of Madrid. Het andere kiest voor een tripje naar het buitenland tijdens de meivakantie. Reisbureaus hebben het aantal boekingen de afgelopen weken fors op zien lopen. Helemaal onverwacht kwam die stijging niet; tijdens de herfstvakantie lag het aantal boekingen ook al veel hoger dan in de vakantieperiodes ervoor. Naast de stedentrips zijn ook de wintersportvakanties en de verre reizen naar bestemmingen buiten Europa in trek.

Naar de zon op een Grieks, Spaans of Portugees eiland

Wie al vroeg in het jaar wil kunnen genieten van de zon, is aangewezen op bestemmingen buiten Europa of in het zuidelijk deel hiervan. Denk bijvoorbeeld eens na over een vakantie naar Zakynthos. Het Griekse eiland behoort al jaren tot een van de populairste bestemmingen onder Nederlandse gezinnen. Niet voor niets, want Zakynthos heeft ontzettend veel te bieden. Je kunt er terecht voor een onbezorgde, rustige vakantie op het strand. Daarnaast worden er voldoende mogelijkheden geboden om het eiland te voet of met de auto te verkennen. In de avond neem je plaats op een van de gezellige terrassen. Naast dit Griekse eilanden zijn ook Spaanse en Portugese eilanden in trek. Denk aan een eiland als Madeira of Tenerife.

Op wintersportvakantie in het voorjaar

Voor het noorden van Nederland breekt de krokusvakantie aan. Een week later genieten het midden en zuiden van Nederland van diezelfde vakantie. Veel gezinnen gebruiken de krokusvakantie voor een reisje naar Oostenrijk of Zwitserland, om aldaar te gaan skiën en snowboarden met het gezin. In plaats van de voorjaarsvakantie, kan ook de meivakantie gebruikt worden voor wintersporten. Veel langer moet je echter niet wachten, rond de meivakantie zet de dooi in en neemt de kwaliteit van de sneeuw op hoog tempo af. Verschillende Europese wintersportlanden hebben de coronaregels de afgelopen periode versoepeld. Dit maakt dat er steeds meer mogelijk is.

Opvallend veel verre reizen geboekt dit jaar

Reisbureaus zien niet alleen het aantal boekingen fors toenemen. Ook merken zij op dat het aantal geboekte verre reizen groeit. Onder meer Amerika is hierbij populair. Eind 2021 opende het land haar grenzen voor de Europese toerist, nadat deze een kleine twee jaar gesloten bleven. Ook reizen naar vergelijkbare bestemmingen, zoals Aruba, Cuba en bijvoorbeeld Curaçao zijn in trek. Men verwacht zichtbaar niet, dat de situatie de komende maanden weer zal verslechteren. Opvallend is dat Australië haar grenzen voorlopig nog gesloten houdt. Mogelijk komt daar de komende weken verandering in, afhankelijk van de laatste ontwikkelingen in het land.

Door