Elektrische fiets i.p.v. zakelijke auto? De voordelen

Veel mensen die elke dag met de auto naar hun werk gaan, kijken er wat er mogelijk is rondom het leasen van auto’s. Er is echter een trend die de laatste jaren steeds vaker opkomt, en dat is dat mensen ervoor kiezen om met een elektrische fiets naar hun werk te gaan in plaats van met hun zakelijke auto. Benieuwd of dit ook iets voor jou zou zijn en wat voor voordelen dit met zich mee zou brengen? Lees dan gauw verder!

  • Je gezondheid

Eén van de belangrijkste argumenten lijkt ons de voordelen die een fiets meebrengt voor je gezondheid. Aangezien veel werkende mensen vrijwel de hele dag achter een bureau moeten doorbrengen, is het fijn om te kunnen bewegen waar dat nog mogelijk is. Neem dus zoveel mogelijk de trap waar dat kan, en probeer zoveel mogelijk tussentijds te lopen én natuurlijk te fietsen. Je fiets naar je werk nemen is daarom een perfecte oplossing om zoveel mogelijk beweging te krijgen op een lange werkdag. En met een elektrische fiets ga je ongeveer even snel als met een scooter, dus tenzij je werk écht ver is, zal het geen enkel probleem moeten opleveren.

  • Het milieu

Met de opwarmende aarde (de elfstedentocht kunnen we waarschijnlijk voor altijd op onze buik schrijven) worden we geconfronteerd met hoe slecht het eraan toe is met het milieu. Daarom is het belangrijk dat iedereen, op grote of kleine schaal, zijn steentje bijdraagt. Minder vlees eten, minder water gebruiken, maar ook: minder de auto gebruiken. Een elektrische fiets is een heel milieuvriendelijke manier om jezelf snel te kunnen vervoeren maar geen uitstoot te hebben wat het milieu verder zou kunnen vervuilen.

  • Financiële voordelen

Een ander groot voordeel van het gebruiken van een elektrische fiets als vervoermiddel naar je werk is dat het een stuk minder geld kost dat het hebben van of rijden in een auto. Er zijn nu dus veel mensen die elektrische fietsen kopen.  Het leasen van een auto kan per maand makkelijk honderden euro’s kosten, terwijl je een elektrische fiets maar één keer hoeft aan te schaffen en vrijwel geen kosten hebt.

Door