De Hoogste Gebouwen van Nederland

Nederland telt steeds meer hoge gebouwen. In Nederland staat niet het hoogste gebouw van de wereld of de hoogste gebouwen op aarde. In Rotterdam en in Den Haag wordt er echter stevig aan de weg getimmerd en zien we steeds meer wolkenkrabbers. Het is verwonderlijk om te zien hoe ze het de stad een geweldige allure geven en een statig aanzien. Vooral als je in Rotterdam langs de Maas loopt bij de Erasmusbrug zie je geweldig mooie en hoge gebouwen. Graag bespreken we met je de hoogste gebouwen in Nederland. Laten we snel van start gaan.

De Rembrandttoren in Amsterdam met een hoogte van 135 meter

Het hoogste gebouw van onze hoofdstad Amsterdam is de Rembrandttoren. Het is vernoemd naar de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn. Het gebouw is in 1994 gebouwd en is 135 meter hoog. Als je de antenne meetelt op het dak dan komen we bijna tot de 150 meter hoogte.

De Montevideo in Rotterdam met een hoogte van 140 meter

De meeste hoge gebouwen in ons land tref je aan in Rotterdam. Het gaat dan vooral om de Kop van Zuid waar er veel wolkenkrabbers te vinden zijn. De Montevideo is in 2005 geopend met een hoogte van 140 meter hoog. Het is de hoogste woontoren van ons land. Er zijn nu al twee gebouwen die wat hoger zijn.

De New Babylon: City Tower in Den Haag met een hoogte van 142 meter

Het gebouw is een onderdeel van het Den Haag Nieuw Centraal (DNHC) project. Het is een grote vernieuwing rondom de gebouwen rondom het centraal station van Den Haag. IN 2013 is het bouw afgemaakt.

De Hoftoren in Den Haag met een hoogte van 142 meter

De Hoftoren is te vinden bij het centraal station van Den Haag. Het heet ook wel De Vulpen.

De Westpoint in Tilburg met een hoogte 142 meter

Het is de hoogste woontoren van TIlburg. Het gebouw is 140 meter hoog en heeft 154 appartementen verdeeld over 27 verdiepingen.

Het Ministerie van Justitie & Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag met een hoogte van 146 meter

Er zijn in 2012 twee nieuwe toren gebouwd voor het Ministerie van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag. Het ene gebouw is wit en het andere is rood. De torens zijn door Hans Kollhoff ontworpen.

De Rotterdam in Rotterdam met een hoogte van 149 meter

De Rotterdam is een nog niet voltooid complex voor kantoren in Rotterdam op de Wilhelminapier. Het zijn drie torens, die onderling verbonden zijn. De torens zullen een hoogte krijgen van 149 meter. Totaal zal er 160.000 vierkante meter aan oppervlakte. Er zijn 44 verdiepingen en er is dus zeer veel ruimte. Het is het grootste gebouw ooit gebouwd in Nederland.

De Delftse Poort in Rotterdam met een hoogte van 151 meter

Het was zeer lang het hoogste gebouw in ons land. Het was een wolkenkrabber welke tot de bouw van de Maastoren het hoogste gebouw was. Sinds 1991 is Nationale Nederlanden de hoofdhuurder van het gebouw.

De New Orleans in Rotterdam met een hoogte van 158 meter

In Rotterdam staat de hoogste woontoren van ons land. Het heeft een hoogte van 158 meter

De Maastoren in Rotterdam met een hoogte van 165 meter

Het hoogste gebouw van ons land staat in Rotterdam met een hoogte van 165 meter.

Door