Top 10 Hoogste gebouwen ter wereld

In Nederland komen er steeds meer hoge gebouwen bij. Vergeleken met de hoogste gebouwen ter wereld stel het niet veel voor. China, Amerika en ook andere landen weten hoge gebouwen te maken. Ze zijn vele malen hoger dan de Maastoren in Rotterdam, wat voor ons de hoogste wolkenkrabber is in het land. Laten we snel de top 10 hoogste gebouwen ter wereld met je bespreken.

Het Shanghai World Financial Center in China met een hoogte van 492 meter

Het gebouw is in 2008 geopend en is 492 meter hoog. Het was voor een korte tijd het hoogste gebouw van de wereld. Het is opvallend, dat het gebouw een gat heeft aan de bovenkant. Het is een observatieplatform welke met een lift is te bereiken. Het gebouw zit vol met financiële bedrijven. De naam had het al verklapt.

De Taipei 101 in Taiwan met een hoogte van 509 meter

Taipei is de hoofdstad van Taiwan. Het gebouw is in 2004 geopend en was voor een periode met haar 508 meter de hoogste wolkenkrabber in de wereld. Het heeft 101 verdiepingen. ER zijn winkels op de onderste vier verdiepingen, dan zijn er twee verdiepingen voor fitness. Vervolgens zijn er van de zevende tot vijfentachtigste verdieping kantoren en dan nog vier verdiepingen met restaurants. Er zijn ook plekken voor observaties op drie verdiepingen, waarvan een op de hoogste verdieping. Er zijn volop communicatiefaciliteiten aanwezig van de twee negentigste tot honderdste verdieping. De liften zijn zeer snel in de wolkenkrabber. Het is mogelijk om gebruik te maken van de dubbeldek liften. Er zijn regelmatig aardbevingen in Taiwan. Natuurlijk is hier rekening mee gehouden toen ze het gebouw maakten. Er is een bolvormig gewicht als tegenhanger van de aardse trillingen. Ieder jaar is er een geweldige vuurwerkshow vanaf de 101e verdieping.

China Zun met een hoogte van 528 meter

De wolkenkrabber is state of the art en in 2018 opgeleverd. Het is 528 meter hoog en staat in Beijing. Beijing is de hoofdstad van China. Het gebouw heeft de naam China Zun gekregen. Zun is de naam van een ouderwetse wijn drager. Het hele design van de toren is hierop gebaseerd. Het gebouw heeft 60 kantoorverdiepingen en 20 verdiepingen met 300 hotelkamers en dan nog 20 verdiepingen voor luxe appartementen. Vanaf het dak heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Guangzhou CTF Finance Centre in China  met een hoogte van 530 meter

Het gebouw is nu het op vier na hoogste gebouw in de hele wereld. Het is in 2016 gebouwd en het heeft 111 verdiepingen. Er zijn winkels, kantoren, conferentieruimtes en een hotel. Daarnaast is er nog een observatiedek op de hoogste verdieping.

Tianjin CTF Finance Centre in China met een hoogte van 530 meter

Het is een geweldig gebouw vol met financiële bedrijven.

One World Trade Centre in New York  met een hoogte van 541 meter

Het is het hoogste gebouw in heel Amerika en is 541 meter hoog. Het gebouw is een verwijzing naar het oorspronkelijke gebouw (World Trade Center) wat in 2001 (nine eleven) werd verwoest door terroristen. Het gebouw is door Skidmore, Owings en Merill ontworpen. David Childs was de hoofdarchitect. HEt is een zeer veilige wolkenkrabber. Het kan zelfs nieuwe aanslagen voorkomen en de schade beperkt houden. Men startte in 2006 met bouwen en in 2014 werd het gebouw geopend. Er zijn kantoren, een winkelcentrum en ook een observatorium opgenomen in het gebouw.

Lotte World Tower in Zuid Korea met een hoogte van 555 meter

Het gebouw is 555 meter hoog en is de hoogste wolkenkrabber van Zuid Korea. Er zijn 123 verdiepingen, voor een hotel en vele appartementen.

Ping An Finance Centre China met een hoogte van 600 meter

Het gebouw is 600 meter hoog en staat in Shenzhen. Het is ontworpen door Amerikanen. Er is een conference centrum, winkelcentrum en vele kantoren plus een hotel in het gebouw. Ook is er een observatiedek en zijn er zeer snelle liften.

De Abraj Al-Bait Clock Tower in Saoedi-Arabië met een hoogte van 601 meter

Het gebouw staat in Mekka. Het is een gebouw met 1500000 vierkante meter aan ruimte. Het is het hoogste hotel in de hele wereld en het gebouw heeft de grootste klok van de wereld. Het is een complex wat uit meerdere gebouwen bestaat. ER is een grote parkeergarage, een winkelcentrum, een vijfsterrenhotel, helikopterdekken en ook een grote woontoren.

De Shanghai Tower in China met een hoogte van 632 meter

De wolkenkrabber is door architect Gensler ontworpen. In 2008 startte men met de bouw en het was in 2015 gereed. Er zijn 121 verdiepingen vol met kantoren en winkels.

De Burj Khalifa in Dubai met een hoogte van 828 meter

Het hoogste gebouw in de wereld staat in Dubai. Het was af in 2009. Het zou Burj Dubai gaan heten, maar werd een uur voor de opening omgedoopt. Het heeft de naam van de president van De Verenigde Arabische Emiraten gekregen. Het was een architectenbureau uit Chicago welke het gebouw gemaakt heeft.

Door