Beste thea beckman boeken – en op chronologische volgorde

Thea Beckman wist op elfjarige leeftijd al, dat ze een schrijfster wilde worden. Ze wilde graag spannende en avontuurlijke boeken schrijven. Ze heeft dit ook daadwerkelijk gedaan. De meeste boeken van haar zijn zeer spannend en goed. Vaak zitten ze ook bomvol met historische feiten. Graag delen we de beste boeken welke ze heeft geschreven. Dit zijn de beste Thea Beckman boeken.

Wij zijn wegwerpkinderen

Het boek gaat om de zoektocht van Marcus, Benito en Marcus naar erkenning en liefde. Ze zijn broers en zus welke op een jonge leeftijd in een kindertehuis komen. Ze gaan op zoek naar hun moeder en hun vader. Ze vinden al snel het adres van de moeder. De ontmoeting is niet erg bijzonder. De moeder heeft letterlijk en figuurlijk afstand van hun gedaan. Gaan ze nu ook hun vader nog zoeken na deze domper? Ze gaan zoeken en vinden hun vader uiteindelijk ook. Hun vader leert hen wat liefde is. Het is een mooi boek welke kinderen troost kan bieden, die in een zelfde situatie zit.

Geef me de ruimte

Het boek verscheen in 1976 en gaat over de Honderdjarige Oorlog. Het boek is het eerste deel uit een trilogie. Marije moet gedwongen trouwen met iemand anders. Ze is 15 jaar oud en ontvlucht haar ouderlijk huis. Ze gaat naar Frankrijk en daar leeft ze met een zanger. Het is geen liefdesverhaal. Het is een verhaal over de Honderdjarige oorlog.

De val van de Vredeborch

Het boek komt uit in 1988 en ze wist hier iedereen mee te verrassen. Het is een verhaal tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het gaat om Catharina welke samen met haar man (Jan) en hun kinderen leven in de binnenstad van Utrecht. Ze leven een onbezorgd leven tot de Spanjolen Utrecht binnenvielen. Tijdens de gevechten moeten ze Spaanse soldaten in hun huis nemen. Het zorgt voor spanningen.

Het geheim van Rotterdam

Het boek kwam uit in 1990. Het is een boek wat ons mee terugneem tnaar de jonker Fransenoorlog in 1483. De mensen van Rotterdam leefden in armoede onder het regime van jonker Frans. Caspar en Grietje ging het net zo. Meester Melchior betrekt Caspar bij zijn mysterieuze bezigheden. Jonker Fransen wil hier meer van weten en het geheim van Rotterdam is geboren.

Gekaapt

Thea heeft meer dan 23 romans geschreven. Het boek gekaapt kwam uit in 2003. Het is een van de historische jeugdromans welke ze schreef. Ze kreeg hier de Bontekoeprijs voor. Het verhaal speelt zich af in Kampen. Wanneer Gerlof mee mag op een handelsreis wordt het schip overvallen door piraten. Alleen na het betalen van losgeld wordt hij vrijgelaten. Gerlof sluit zich aan bij een vloot welke op een wraak expeditie gaat. Slaagt hij in zijn missie om wraak te nemen?

Kruistocht in spijkerbroek

Waarschijnlijk een van haar bekendste boeken is Kruistocht in spijkerbroek. We gaan naar het jaar 1212 waar we in een Kinderkruistocht komen. De hoofdfiguur is Dolf welke de kinderen beschermd tegen grote gevaren. Dolf is met een tijdmachine naar 1212 gereisd. Hij leidt de kruistocht in goede banen en keert dan terug naar de 20e eeuw? Hij denkt erover na. Hij zal nooit meer naar het leven gaan leiden. Het is een zeer mooi boek wat maar liefst 350.000 keer is verkocht. Een ware bestseller.

Door