De goedkoopste goede elektrische fietsen van 2020

Een elektrische fiets is niet meer weg te denken van het straatbeeld. Waar je jaren geleden ouderen op een Sparta Med nog uitlachte, is de moderne elektrische fiets voor steeds meer mensen dé manier om van A naar B te komen, ongeacht hoe oud je bent. Overweeg jij om een nieuwe, elektrische fiets aan te schaffen maar wil je geen dure (mis)koop doen? Check dan onderstaand de beste goedkope elektrische fietsen van dit moment.

Pelikaan Advanced 6sp

Dit model van Pelikaan is verkrijgbaar in een dames- en herenvariant en is het nieuwste model van de Nederlandse leverancier. Met 6 versnellingen is deze fiets geschikt voor elke situatie, of je nu heuvel op moet of met wind mee fietst. De motor zit in het voorwiel en met de accu heb je een gemiddeld bereik van 100 kilometer, uiteraard afhankelijk van hoe hoog je het vermogen zet. Het lichte aluminium frame maakt de fiets wendbaar en dankzij de donkergrijze kleur is het een allemansvriend.

Wist je trouwens dat elektrische fietsen een dankbaar doelwit voor fietsendieven zijn? Er worden er niet alleen steeds meer verkocht, helaas stijgt het aantal diefstallen relatief ook flink. Overweeg daarom altijd om een goedkope fietsverzekering voor je nieuwe elektrische fiets af te sluiten.

Sparta Marathon F3e 2020

Sparta is misschien wel het bekendste merk voor elektrische fietsen en loopt al heel wat jaren mee. De eveneens Nederlandse producent noemt zichzelf niet voor niets dé uitvinder van de e-bike en blijft doorontwikkelen. De Sparta Marathon F3e 2020 is daar een goed voorbeeld van. Deze fiets, die zowel in een heren- als damesuitvoering te krijgen is, biedt tegen een mooie prijs een prima stadsfiets. Met drie versnellingen is de fiets dan ook geschikt voor in de stad, de actieradius van ruim 100 kilometer onder ideale omstandigheden is daarvoor ook voldoende.

B’Twin Elops 500Wh

De absolute prijstopper is deze damesfiets van B’Twin. Wat hem bijzonder maakt is de lage instap, waardoor deze voor iedereen geschikt is. Zo kun je eenvoudig een kinderzitje plaatsen zonder dat je daar zelf last van hebt, maar ook voor mensen die slechter ter been zijn is dit een uitkomst. Dankzij de zes versnellingen is deze stadsfiets tegen elke situatie opgewassen. Deze fiets is vooral geschikt voor iedereen die geen lange afstanden maakt met de fiets, maar wel ondersteuning bij het trappen kan gebruiken. De actieradius van ongeveer 25 kilometer is namelijk niet heel groot. Wel zijn er duurdere varianten van de fiets te krijgen met een grotere accu waar je dus verder mee kunt fietsen.

Ben je op zoek naar een sportieve fiets waarmee je flink harder kunt rijden? Dan kan een speed-pedelec voor jou de uitkomst zijn. Hiervoor gelden wel andere regels dan voor een normale e-bike.

 

Door