Wat zijn de goedkoopste internetaanbieders van Nederland?

We kunnen al jaren niet meer zonder internet, thuis, op het werk, onderweg. En waar we ons mobiele abonnement regelmatig onder de loep nemen, zitten veel Nederlanders al jaren bij dezelfde internetaanbieder voor thuis. En waarom? Soms is het simpelweg omdat je niet weet dat je voor minder geld misschien wel sneller internet kan krijgen. Maar veel mensen zijn ook bang om over te stappen. Er zijn genoeg horrorverhalen over dagen, of zelfs weken zonder internet. Maar de tijd staat niet stil en overstappen gaat in het overgrote deel van de gevallen gewoon goed! Dus er is niets wat je tegen zou moeten houden om in ieder geval eens aan de slag te gaan met internet vergelijken.

De goedkoopste internetaanbieders

De meeste internetaanbieders hebben mooie aanbiedingen voor nieuwe klanten. Hier kun je gebruik van maken door jaarlijks over te stappen of je contract te verlengen en om korting te vragen.

KPN biedt op dit moment een razendsnelle 100Mb/s verbinding voor €23,75 voor de eerste drie maanden. Dat is 50% korting. Maar nóg interessanter is om, in plaats van die korting, te kiezen voor twee WiFi punten waarmee je overal in huis van die snelle en goede verbinding kunt genieten.

Tele2 biedt internet zonder poespas, je betaalt hier enkel voor wat je gebruikt. Voor 20Mb/s betaal je €22 per maand, en dit is geschikt voor kleine huishoudens van één of twee personen.

Bij T-Mobile krijg je 50Mb/s voor €30 per maand, waarbij je je pakket (en dus ook snelheid) maandelijks kunt aanpassen. Wijzigt je situatie, dan pas je dus makkelijk je snelheid of pakket aan.

Waar moet je op letten?

Als je op zoek gaat naar goedkoop internet zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zo is de snelheid die je kunt halen, vaak bepalend voor de prijs. Ook kan dit verschillen per aanbieder, omdat internet via drie manieren geleverd kan worden en een aanbieder maar 1 of 2 van deze kan leveren. Via een postcodecheck kun je controleren welke opties, ADSL, glasvezel of kabel, er bij jou mogelijk zijn, wat de maximale snelheid is én wat de kosten per maand zijn.

Verder bieden de meeste providers pakketten aan, waarbij je internet combineert met televisie, telefonie en je zelfs de combinatie kunt maken met je mobiele abonnement. Hoe meer je bij dezelfde aanbieder afneemt, hoe groter het voordeel. Zo kun je korting krijgen op je mobiele abonnement, extra MB’s, zenderpakketten en nog veel meer krijgen, wat (indirect) invloed heeft op de prijs. Neem dit dan ook altijd mee in je overweging!

En zie je op tegen overstappen? De overheid stelt steeds meer regels in om overstappen zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat overstappen geen moeite meer kost..

Door