5 Nederlandse sneaker merken

We vinden het de laatste tijd steeds belangrijker om lokaal te kopen. De grote merken verdienen toch wel geld, zo is de gedachte, en de lokale ondernemer kan onze klandizie goed gebruiken. Het past ook in de duurzame trend en daar sluit het kopen van Nederlandse producten perfect bij aan. Wat van minder ver hoeft te komen, is duurzamer. Wil jij dat jouw volgende paar sneakers van een Nederlands merk is? Check dan deze 5 merken!

Floris van Bommel

Floris van Bommel is een oer-Hollands merk dat vooral bekend is van de nette herenschoenen, maar zij maken de laatste jaren ook trendy sneakers. Het merk Van Bommel staat voor kwalitatief goede schoenen, maar altijd met een twist. Of het nu een kek printje is, of alleen een aparte zool, elke schoen is herkenbaar als een Van Bommel.

Nubikk

Nubikk is een jong Nederlands merk dat zich vooral toelegt op sneakers. Je kunt de sneakers herkennen aan een cleane vormgeving zonder al te veel poespas. Nubikk maakt zowel dames als heren sneakers en heeft voor dames inmiddels ook andere schoenen in het assortiment.

Mason Garments

Het klinkt niet Nederlands maar de luxe sneakers van Mason Garments komen toch echt van Nederlandse bodem. Ze worden hier bedacht en ontworpen om vervolgens in Italië geproduceerd te worden. Daardoor worden de sneakers gemaakt van de mooiste materialen en de aandacht die ze verdienen.

Rehab Footwear

Rehab Footwear maakt al sinds 2008 handgemaakte herenschoenen met een twist. Opvallende schoenen voor mensen die durven, zo zeggen ze zelf. Maar ze maken ook sneakers, altijd met een twist. En dat doen ze niet onverdienstelijk. Ze werden écht beroemd met de schoenen die ze samen met Bas Smit en Nicolette van Dam maakten, waarvan een deel van de opbrengst naar het kinderziekenhuizen ging. Ze maakten meerdere collecties die binnen no time waren uitverkocht.

Bronx

Bronx maakt vanuit Brabant al ruim 125 jaar schoenen. Laarzen, slippers maar ook opvallende sneakers voor heren en dames. Ze staan bekend om de grote, lompe sneakers die de laatste jaren in de mode zijn. Bronx staat dan ook voor hip en modern en ze gaan dan ook altijd met de trends mee, of zetten ze neer!

Door