Zo maak je jouw bedrijf corona-proof

Corona. Tot een aantal maanden terug wisten we niet dat een pandemie ons leven zo op de kop kon zetten. En toch is het gebeurd. We blijven veel thuis, houden afstand van elkaar en wassen vaker onze handen. Maar als je een onderneming hebt, dan moet je nog steeds geld verdienen. Ook in deze gekke corona-tijd. Hoe je jouw bedrijf corona-proof kan maken? We vertellen je het in deze blog!

Als je een onderneming hebt waarbij je mensen niet hoeft te ontmoeten, zoals ICT’ers, tekstschrijvers, coaches of recruiters. Dan kun je jouw onderneming opschalen met bijvoorbeeld een digitale werkplek, dit is vaak tot aan 50 werknemers te realiseren voor een klein bedrag. Zo kunnen jullie vanuit dezelfde agenda werken en in dezelfde documenten. En afspraken kun je vervangen voor (video)bellen.

Corona-proef ondernemen

Maar als je niet de mogelijkheid hebt om jouw onderneming te digitaliseren, dan zal je wel op zoek moeten naar andere oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan kappers, de detailhandel, supermarkten en andere ondernemingen waarbij direct contact niet uit te sluiten is.

Gebruik voor het corona-proef maken van je bedrijf deze tips:

  1. Gebruik afschermingen van polycarbonaat. Dit is een vorm van plexiglas dat je bij ontmoetingsplekken kunt bevestigen, zoals een kassa of bij de receptie. Hierdoor kun je mensen veilig aanspreken en helpen.
  2. Deel mondkapjes uit onder je medewerkers. Mondkapjes beschermt jou en je medewerkers net even wat meer bij een eventuele corona-besmetting.
  3. Zorg voor genoeg desinfectiemiddel. Het is belangrijk dat mensen die binnenstappen in je kapsalon bijvoorbeeld de handen kunnen desinfecteren. Maar ook jij en je collega’s moeten het regelmatig doen. Zorg daarom voor meerdere plekken in je ruimte waar dit mogelijk is.
  4. Zorg voor een duidelijke route door je pand of winkel heen. Geef aan door middel van pijlen hoe mensen kunnen wandelen. Hierdoor kunnen mensen zich aan de anderhalve meter houden. Maar geef ook duidelijk aan wat de in- en uitgang is. En geef aan dat mensen eventueel een mondkapje binnen kunnen dragen.
  5. Maak vaker belangrijke plekken schoon, zoals deurklinken, kassa’s, telefoons en andere plekken waar je met je handen aankomt.

En vergeet niet: samen verslaan we corona.

Door