Wat zijn de snelst gestegen aandelen van 2020?

e wil het afgelopen jaar eens goed bekijken. Op basis hiervan wil je het volgend jaar slimmer aanpakken. Het jaar 2020 was een raar jaar met veel wisselingen en veranderingen. De impact van het coronavirus op de markt is minder groot geweest dan iedereen had gedacht. Maar misschien komt die klap nog wel in 2021. Welke aandelen waren in 2020 snel gestegen? Op die vraag geven wij in dit artikel het antwoord.

De grootste werden nog groter

Dit jaar is gebleken dat iedereen vertrouwen heeft gehad in hele grote bedrijven. Want deze grote multinationals werden nog groter in 2020. Voor iedereen staan er wel namen in dit rijtje die bekend zijn. Vooral De eerst Apple is een hele bekend. Maar ook is beleggen dit jaar nog populairder geworden door dit soort bedrijven. De beste app om aandelen te kopen is eToro. Maar er zijn zo veel meer makkelijke apps die het voor iedere leek mogelijk maakt om te starten.

De snelst gestegen aandelen van 2020:

  • Apple

Een bedrijf dat wereldwijd bekend is. 99% van de mensen op deze aardbol hebben gehoord van Apple. Een grappig feit: als dit bedrijf een land was geweest waren er maar 16 landen wereldwijd die een grotere economie hadden gehad. De beurswaarde op dit moment is rond de 1 biljoen dollar.

  • Shell

Dit Nederlandse bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een hele grote speler. Door hun succesvolle handel is olie, aardgas, steenkool en andere industrieën staan ze hoog in de peilingen. Shell wil steeds meer gaan handelen in duurzame energie om dat hier meer en meer vraag naar is.

  • Eurocommercial properties

Ook dit is een Nederlands bedrijf. Het investeert in vastgoed in verschillende Europese landen. Met dit snelgroeiende bedrijf investeer je dus in vastgoed en profiteerde je in korte tijd van een extreem hoog rendement.

  • BMW

Dit automerk kent iedereen. BMW bleef zich in de afgelopen twee jaar goed ontwikkelen op de markt. Door te kiezen voor een nieuwe gang met de bouw van hybride en elektrische auto’s verwachten ze nog meer te stijgen de komende jaren.

  • Flow Traders

Dit is een aparte. Een technologisch bedrijf dat belegt in de financiële wereld. Dit bedrijf is actief op de markt en weet hiermee veel te generen. Hierdoor zijn ze vooral afgelopen jaar flink in de publiciteit gekomen.

Door