Wat te doen met spaargeld in 2018

In tijden waar valuta niet enkel meer fysiek zijn, zijn er eindeloze mogelijkheden om te doen met gespaard geld. Nadat de waardes van de spaarrentes bij vrijwel elke bank zwaar onder de 1% ligt, is je spaargeld op een bank plaatsen niet de meest voor de hand liggende optie. We hebben een paar opties gekozen die erg 2018 zijn. Natuurlijk zijn er nog wat oude vertrouwde methodes, maar deze passen mooi in dit jaar.

Cryptocoins

Een echte trend van de laatste jaren is je geld spaargeld beleggen door gebruik te maken van cryptocoins. Cryptocurrency is een digitale munteenheid die vak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor reguliere geldsoorten. De eerste, grootste en meest bekende is de Bitcoin. Een verzamelnaam voor alle andere online geldsoorten -afgezien van Bitcoin dus- is Altcoin. Let wel, de allerbelangrijkste voorwaarde is dat je alleen inlegt wat je kunt verliezen. Er valt veel geld te verdienen, maar minstens net zo veel te verliezen. Zo is de bitcoin van ongeveer 20.000 duizend dollar gevallen naar 6000 dollar in een paar maanden. En het lijkt zelfs een beetje door te zetten.  Dat is niet niets.

Beleggen op de beurs

De AEX, de grootste beurs van de wereld, valt veel geld te verdienen én te verliezen. Het is handig om contact te leggen met iemand die verstand heeft van beleggen, omdat, ondanks dat je geen invloed kunt uitoefenen op de beurs, er wel mensen zijn die een stuk meer zinnigs kunnen zeggen over de beurskoers dan mensen die voor het eerst om de hoek komen kijken.

Een spaardeposito

Bij een spaardeposito ligt de rente over een bepaald bedrag vaak een stuk hoger dan de rente die een bank aanbiedt bij een spaarrekening. Dit maakt het aantrekkelijker om je geld hierop te plaatsen, maar wees je wel bewust dat je depositorekeningen pas vaak jaren later weer kunt openen, en als je eerder bij je geld zou willen, je een zeer grote boete moet betalen. Maar dat is een afweging die je moet maken.

En als dit alles je niet aanspreekt, dan is er ook altijd een optie om op andere manieren je vermogen te laten groeien. Je kunt bijvoorbeeld naar het casino gaan, fysiek of online, waar je niet alleen de standaard spellen als Black Jack of Poker kunt spelen, maar ook kunt wedden op voetbalwedstrijden of zelfs het songfestival. Ook kun je zelf een poule maken, waar jij en je vrienden dan geld op inzetten voor bepaalde wedstrijden, zoals met het afgelopen WK of de huidige Tour de France. Er zijn talloze manieren om geld te verdienen, hoewel er wel altijd een kans zal zijn dat je je vermogen verliest in plaats van vergroot.

Door