Wat maakt Max Verstappen tot zo’n goede coureur?

Max Verstappen is in Nederland in korte tijd uitgegroeid tot een ware volksheld. We zijn maar wat trots dat ons landje zo’n jonge en getalenteerde coureur voort heeft weten te brengen. Als Nederlanders zijn we dus behoorlijk bevooroordeeld over de talenten van Max Verstappen. Maar ondanks dat we in Nederland wel overtuigd zijn van het feit dat Verstappen een goede coureur is, zijn ze dat in het buitenland net zo goed. Sterker nog: zijn snelheid wordt al als uniek bestempeld. Maar wat maakt dan dat Max Verstappen echt zo’n goede coureur is? We leggen het je in dit artikel graag verder uit.

 

Snel op meerdere manieren 

Dat Verstappen soms moet wachten op goede momenten en omstandigheden, zoals Weddenopsport.eu uitlegt, betekent niet dat Verstappen niet snel is. Sterker nog: hij is heel erg snel en dat op meerdere manieren. Daarmee is Verstappen behoorlijk uniek. Hij is namelijk snel over één ronde als over een volledige race afstand. Dit wordt toegeschreven door experts aan zijn zachte en vloeiende rijstijl. Daarnaast beschikt hij over bepaalde kenmerken die andere grote coureurs in het verleden ook al lieten zien. Hij kan behoorlijk agressief rijden in duels met andere coureurs en is niet bang om de randen van de regels op te zoeken.

 

Het geheim van zijn snelheid 

Uiteraard zijn er allerlei experts uit de motorsport die goed hebben gekeken naar de rijstijl van Verstappen. Zo ook coach en voormalig coureur Scott Mansell. Hij noemt de rijstijl van Max een ‘genot om naar te kijken’. Zoals we eerder al zeiden heeft Max een zachte en vloeiende rijstijl, wat ook Mansell beaamt. Doordat hij zo subtiel rijdt is het voor tegenstanders moeilijk in te schatten wat hij op bepaalde momenten gaat doen. Dat maakt hem dus onvoorspelbaar. Verder hanteert Max vierkante racelijnen, wat betekent dat hij zo lang mogelijk in een rechte lijn blijft rijden en pas op het allerlaatste moment instuurt voor een bocht.

 

De stijl van Max heeft voor- en nadelen, zoals elke stijl dat heeft. Hij kan dankzij zijn rijstijl langer op snelheid blijven maar moet bijvoorbeeld wel harder remmen. Voordeel van zijn rijstijl is wel dat hij meer zichzelf meer ruimte geeft om een foutje op te kunnen vangen. Hierdoor heeft hij ook ruimte om zich bezig te houden met andere aspecten van de race waardoor hij ook op deze andere vlakken goed presteert.

 

Talent

Toch wordt ook door Mansell het talent waarover Verstappen beschikt niet vergeten. Hij schetst samenvattend waarom Max zo’n op vallend goede coureur is. Namelijk vanwege zijn aangeboren talent, uiteraard de aangeleerde technieken en voor een deel vanwege het feit dat hij niet gelooft in grenzen. Volgens Mansell is dit laatste aspect echt iets waar Max Verstappen zich mee onderscheidt en een aspect waarmee hij overeenkomt met andere grote kampioenen zoals Schumacher. De tijd zal leren of Max ook ooit zo succesvol wordt.

 

Hij beschikt dus echt over de instelling om ooit Wereldkampioen te worden. En als Nederlanders geloven wij daar natuurlijk heilig in!

Door