Wat is de meest effectieve vorm van reclame maken?

Reclame is tegenwoordig overal om je heen. Van billboards langs de (snel)weg tot boarding in het voetbalstadion, reclame op radio en tv en productplacing ín tv-programma’s. Daardoor worden consumenten ook steeds meer kenners op het gebied van reclame en laten zich, zo denken ze in ieder geval, niet zomaar iets aanpraten. Reclame die geen reclame is, werkt dus vaak al niet meer. Je kunt beter duidelijk zijn dat je reclame maakt. Men wil transparantie. Maar wat is nu de meest effectieve vorm van reclame anno (bijna) 2020?

Bewegend beeld

Foto’s en andere platte beelden werken lang niet meer zo goed als vroeger. We zijn gewend dat alles aan ons voorbij trekt. De nieuwste generatie is bijna geboren met een smartphone in de handen en groeien op met Youtube en Netflix. Oftewel, aanzetten, achterover leunen en kijken maar. En is het filmpje voorbij, dan begint er vanzelf weer een nieuwe. Dus daar moet je als reclamemaker wat mee.

Door zelf bewegend beeld te gebruiken, spreek je de Netflixers in ieder geval aan, net als de Youtubers. En dat is niet alleen de jongste generatie, ook bijvoorbeeld de millennials doen hier net zo goed aan mee. Om die in te pakken zet je flitsende filmpjes in, of juist ontroerend, waarbij een kort verhaaltje verteld wordt. Kijk maar eens naar de kerstperiode: de reclames die het zowel op tv als online het beste doen, zijn die met een ontroerend verhaal. De grote supermarkten in Nederland zijn hier de laatste jaren sterren in, in navolging van het Engelse John Lewis & Partners die dit al meer dan 10 jaar doen. Hun reclames gaan elk jaar weer viral, zeker online!

Kraakhelder beeld én geluid

Doordat we zo verwend zijn, kom je als bedrijf niet meer weg met een matig filmpje. Dit moet van hoge kwaliteit zijn, zowel qua beeld als geluid.

Het is zonde om die beelden dan enkel naar de consument te sturen, via mail of via advertenties op social media bijvoorbeeld. Voor de herkenbaarheid is het goed als ze je óveral zien. Dus ook in je etalage, op beurzen of bij events. Om die beelden ook daar tot hun recht te laten komen, kun je niet aankomen met een simpel computerschermpje. Die hoge kwaliteit beeldmateriaal springt eruit op de nieuwste generatie ledschermen. Bij leddisplayexpert BV weten ze daar alles vanaf en kunnen ze je adviseren welk scherm, of welke schermen, het beste bij jouw wensen past.

Betekent dit dat je al je andere reclame-uitingen maar moet vergeten? Zeker niet. Wat nog steeds het beste werkt is een combinatie van verschillende vormen, die elkaar versterken. Wel is het belangrijk om hierbij één verhaal te vertellen zodat je altijd herkenbaar bent.

Door