Tips voor de mooiste pakken en smokings tijdens de feestdagen

De komende feestdagen zullen we heerlijk warm binnen doorbrengen. Als man is dit ook de tijd om strakke kleding uit de kast te pakken. In dit artikel tips voor de mooiste pakken en smokings voor december.

In Nederland is het niet gebruikelijk om regelmatig een smoking te dragen. Maar tijdens de feestdagen pakken we altijd behoorlijk uit. Waar vrouwen gekleed gaan in een mooi jurk is het voor mannen gebruikelijk om netjes gekleed te gaan tijdens de feestdagen. Zo wil je tijdens kerst bijvoorbeeld een smoking dragen bij het kerstdiner. Maar hoe zoek je nu zo’n outfit bij elkaar?

Casual kerst vieren

Tijdens de feestdagen kan je helemaal de fout in gaan, lees daarom goed deze tips. Zorg dat je onder je overhemd altijd een t-shirt draagt. Het kan warm zijn binnen en je wil geen vlekken in je overhemd van Rietbergh.com. Maak je outfit compleet met een strakke colbert en een stropdas of strik.

Wil je liever een beetje casual gaan, dan adviseren wij om het colbertje thuis te laten. Een gek paartje sokken werkt ook vaak heel goed voor je casual outfit. Een coltrui is trouwens ook helemaal in en past perfect boven een pantalon.

Leer wat van de best geklede man van 2020. Bekijk dit artikel.

Chic de feestdagen in

Wanneer je toch liever chic de feestdagen door wil komen dan heb je tocht echt een smoking nodig. Frank Sinatra is een goed voorbeeld van hoe je een smoking op de juiste manier moet dragen. Zo gaat Frank altijd voor een zwarte stropdas, maar dit hoeft zeker niet. Een strik kan ook perfect staan bij een smoking. Maar zorg wel voor veel zwarttinten zodat je smoking perfect oogt.

Hulp nodig bij jouw outfit?

Er zijn online zo veel tips te vinden voor de goede outfits. Ga eens opzoek naar de best geklede mannen van de afgelopen jaren. Ook hoeft je pak of smoking geen honderden euro’s te kosten. Kom je er echt niet uit vraag dan eens aan een vrouw om hulp. Vaak weten vrouwen beter hoe jij je het beste kan kleden tijdens de feestdagen.

Door