Theo Hiddema: Vermogen, Vrouw en meer feitjes over FDV politicus en advocaat

Theo Hiddema is in 1944 geboren op 1 april in de Tweede Wereldoorlog. Hij is een Nederlandse advocaat en sinds kort ook politicus. Hij zit in de Tweede kamer voor de partij Forum voor Democratie. Hij is geboren in Friesland en had een vader en broer welke lid waren van de NSB. Hij was linkser. Hij werd uit huis geplaatst toen hij elf was en ging naar een pleeggezin en vele internaten. Hij ging rechten studeren in Groningen en werd er ook lid van een studentenvereniging. In 1975 werd hij beëdigd als advocaat. Hij liep stage bij Max Moszkowicz in Maastricht en begon later zijn eigen kantoor. Hij werd bekend van grote zaken, zoals de pensioen zaak van Florrie Rost van Tonningen-Heubel en ook de grote strafzaak tegen de bende van Venlo. Hij verdedigde ook Haitske van de Linde, omdat zij M.Smit de grootste neonazi van ons land had genoemd. Hij deed het succesvol. Hij kwam meer en meer in het nieuws en dat kwam vooral door zijn ongezouten mening. Hij kreeg het door zijn uitspraken ook aan de stok met de tuchtrechter.

Zijn biografie

In de biografie over hem van Stan de Jong vertelt Hiddema over het verleden van zijn familie met de NSB. Hij deelt ook zijn ervaringen met het kantoor Moszkowicz en waarom hij er wegging. Daarnaast vertelt hij over zijn bewondering voor Geert Wilders en Pim Fortuyn. Ook bekende strafzaken komen aan bod in de geautoriseerde biografie.

De liefde

Hij hield veel van zijn vrouw. Ze overleed in 2016 wat voor hem veel impact had. Hij stopte daarom met zijn praktijk als advocaat.

De politiek

Hiddema gaf aan sympathie te voelen voor de PVV. Het is echter de partij Forum voor Democratie waar hij zich graag bij aansluit. Hij stelde zich beschikbaar voor kandidaat op de Tweede Kamerverkiezingen in het jaar 2017. Hij werd tweede na Thierry Baudet en kreeg een zetel.

De Poezenboot

Door een fout in het systeem kreeg Hiddema teveel onkostenvergoeding. Naar verluidt zou het om 14000 euro gaan aan onterechte reiskosten. Hij woonde namelijk niet in Maastricht, maar in Amsterdam. De fout werd ontdekt en Hiddema gaf het ruiterlijk toe om vervolgens het geldbedrag over te maken aan een goed doel: De Poezenboot. Wie had gedacht dat de heer Hiddema zo van katten en poezen hield? Van sommige mensen zou je anders verwachten. Natuurlijk is het mooi, dat het geld goed besteed wordt.

De toekomst

We verwachten nog veel meer bijzondere uitspraken en stellingen van de heer Hiddema in de toekomst. Hij weet sommige zaken erg boeiend te vertellen en daarnaast weet hij ze net iets te duidelijk te omschrijven. Sommige details wil je soms niet weten, maar zijn van hem van groot belang. Het is waarschijnlijk de achtergrond als advocaat. We verwachten echter nog veel boeiende uitspraken van de heer Hiddema. Uitspraken waar we het wel of niet mee eens zullen zijn, net als jij zich hier een mening over kunt vormen.

Door