Normale scooter vs Elektrische scooter; voor-en nadelen

Elektrische scooters zijn de laatste jaren steeds meer in trek. Ze hebben geen uitstoot, dus er worden geen fossiele of chemische stoffen uitgestoten die slecht zijn voor het milieu. Een groot voordeel van elektrische scooters, maar helaas zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Om een betere mening te kunnen vormen over elektrische scooters versus ‘normale’ scooters, bespreken wij de belangrijkste voor- en nadelen. 

Aandrijving 

Het grootste verschil tussen deze twee verschillende soorten scooters is de manier hoe ze aangedreven worden. Normale scooters, zoals we ze nu vooral kennen, maken gebruik van fossiele brandstof, zoals benzine of diesel. Elektrische scooters maken gebruik van een accu (vaak 4 lood accu’s of 2 lithium accu’s). Accu’s verschillen vaak per scooters. Een sym scooter accu bestaat uit andere onderdelen dan de accu van een agm scooter. 

Voordelen elektrische scooter

Omdat je niet gebruik maakt van fossiele brandstoffen, brengt dit veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan brandstof die je verspilt bij het wachten voor een stoplicht met een normale scooter, hier heb je met een elektrische scooter geen last meer van. Ook heb je een stuk minder brandstofkosten, wat erg prettig kan zijn voor de portemonnee. Daarnaast vergt de motor van een elektrische scooter een stuk minder onderhoud dan de motor van een normale scooter, dus je zult ook minder vaak reparaties moeten (laten) doen aan jouw scooter. 

De nadelen van elektrische scooters zijn eigenlijk ook de voordelen van normale scooters

Nadeel elektrische scooters

Het grootste nadeel van elektrische scooters is dat ze vaak nog een stuk duurder zijn dan normale scooters en dat ze een kleinere actieradius hebben: met een volle accu kunnen ze dus minder ver rijden dan een normale scooter met volle tank.

Voordeel normale scooters 

De nadelen van elektrische scooters zijn eigenlijk ook de voordelen van normale scooters: ze zijn goedkoper in aanschaf, en daarnaast zijn er veel verschillende onderdelen voor op de markt. Een nieuwe Piaggio zip accu is in een mum van tijd aangeschaft. 

Nadeel normale scooters

Naast dat het een groot nadeel van normale scooters is dat ze milieuvervuilend zijn, hebben ze ook benzine nodig. En hoewel je elektrische scooters vanuit huis kunt opladen, moet je de tank van normale scooters vullen bij een tankstation. En dit kost uiteraard geld, het opladen van een elektrische scooter bij jouw thuis niet. 

Door