De laatste interieurtrends van 2021

Ook in het nieuwe jaar zien we de leukste woontrends voorbijkomen, maar wat zijn de laatste interieurtrends van 2021 en hoe kan je jouw huis zo stylen?

Houten afwerking

Hout blijft prachtig en het is in vele situaties tijdloos. Dat tijdloze gevoel krijg je bijvoorbeeld bij een mooie houten vloer met trea lyx als coating. Daarmee houd je je vloer lang mooi en bescherm je hem tegen krassen. Je kan dan lang van je vloer genieten en dat is mooi. Aangezien een houten vloer niet goedkoop is. Wil je liever een iets goedkopere vloer die ook wat makkelijker is in onderhoud, ga dan bijvoorbeeld voor pvc laminaat. Daarnaast zie je veel hout terugkomen in andere meubelstukken. Denk aan houten kastjes in de kamer, een houten side table of een robuuste salontafel van hout.

Velvet blijft populair

Misschien een oude bekende? Velvet is al een tijdje in de mode, maar blijft ook nog wel eventjes onder ons. Met name de velvet banken blijven erg populair. Velevet en velours zijn de stoffen waar de meeste mensen nu hun bank van halen. En dat staat leuk in bijna elk interieur. Je kan deze banken namelijk in elke gewenste kleur halen. Zo kan je altijd wel een mooie velvet bank vinden die past bij de kleuren in je huis. Wat je op dit moment ook veel ziet, is een neutraal interieur met een minimalistische styling en een uitgesproken bank. Bijvoorbeeld in een zacht roze, donkergroen of helder blauw. De kamer waar de bank in staat is verder minimalistisch ingericht en laat alle focus op de bank vallen. Een makkelijke manier om de bank er echt uit te laten springen.

Fris en vrolijk behang

Ook het behang is helemaal terug van weggeweest. Er was een tijd dat we alle muren weer gingen schilderen, maar die lijkt langzaam weg te ebben. Behang is weer hip. En dan wel met leuke hippe kleurtjes en patronen. Denk hierbij bijvoorbeeld een grote bloemen, gekke patroontjes, willekeurige stippen of vormen en vooral veel kleur. De kleuren houden wel vast een patroon van pastelkleuren of donkere natuurlijke tinten. Het moet ook niet te gek worden in huis. Het leuke van behang is dat je het er weer af kan halen zodra je het zat bent. Een nieuw behangetje eroverheen is zo gepiept.

Blauwe kleur

Dan hebben we een flinke tegenhanger van de natuurlijke en rustige sfeer die in 2021 om de hoek komt kijken. Namelijk blauw. Een frisse en felle kleur blauw zien we terugkomen in steeds meer moderne interieurs. De verhoudingen is dan vaak één prominente blauwe muur en de rest in een gebroken wit of zandkleur. Wil je de muren mooi van kleur houden, kan je het best de muur afwerken met een toplaag. Zoals bijvoorbeeld de trae lyx naturel finish die een matte look geeft aan de bewerkte muur. De blauwe muur wordt bijvoorbeeld gestyled met een velvet bank ervoor, een grote spiegel met een gouden rand en veel verschillende formaten schilderijen. Daar heb je een gouden combinatie te pakken voor een interieur in 2021-stijl.

Door