5 trends binnen webdesign die je nog niet kent

In eerste instantie is het natuurlijk belangrijk dat je website goed functioneert. Dit wil zeggen dat de laadtijd niet te lang is en elke functie werkt zoals het hoort. Maar het oog wil ook wat, want een sobere website zal niet aanspreken. Dit heeft als gevolg dat je bezoekers niet veel tijd spenderen op de homepagina, laat staan doorklikken naar een andere pagina. Gelukkig bestaan er enkele creatieve trends die je kan toepassen, en zo een aantrekkelijke lay-out te creëren. Benieuwd naar welke dit zijn? Hier vind je de vijf belangrijkste van het moment. 

Donkere modus 

Druk bezig met de opbouw van je eigen website? Voorzie dan ook een donkere modus-optie. Deze geeft een strakke, stijlvolle uitstraling, maar heeft ook praktische doeleinden. Het vermindert namelijk de vermoeidheid van de ogen van bezoekers en het energieverbruik van hun PC. Een trend die dus rekening houdt met duurzaamheid, want hoe meer witruimte een website bevat, hoe sneller een batterij leegloopt. 

3D-elementen 

Ten tweede zijn 3D-elementen steeds meer terug te vinden in de lay-out van websites omdat ze meteen de aandacht trekken. Ze creëren een uniek visueel effect voor de gebruiker, wat zorgt voor een verhoogde betrokkenheid. Het integreren van dit soort effecten vereist wel de nodige technische skills, en om die reden kan het verstandig zijn een professional te raadplegen in het webdesign uit Mechelen bijvoorbeeld. Zo weet je zeker dat je een kwaliteitsvol resultaat krijgt. 

Vloeibare en organische vormen 

Terwijl vroeger de focus steeds lag op strikt geometrische vormen, heeft men dit ondertussen steeds meer losgelaten. Organische, vloeiende vormen worden steeds populairder omdat ze een gevoel van beweging toevoegen aan de website. Daarnaast ogen ze ook simpelweg creatiever en aantrekkelijker. 

Micro-interacties 

Een vierde trend in het webdesign, is de integratie van micro-interacties. Dit zijn kleine, subtiele effecten die de website levendiger maken. Denk bijvoorbeeld aan een woord dat van kleur verandert wanneer je de muis erover beweegt. Houd bij het bepalen van de lay-out dus ook rekening met details, want die worden steeds belangrijker. 

Minimalistisch ontwerp 

Hoewel visuele effecten steeds winnen aan populariteit, blijft een minimalistisch ontwerp in de smaak vallen. De nadruk ligt hierbij dan niet op het visuele aspect, maar op de inhoud van de website. Met andere woorden blijft het design dus eenvoudig. Dit draagt bij aan een snellere laadtijd en een focus op essentiële informatie. 

Door