5 Nieuwe Trends in vervoer en Transport van 2019

Het einde van het jaar is het moment van terugblikken. Welke hits stonden in 2019 het langst in de Top 40 en welke films werden het best bekeken? Welke auto werd het meest verkocht en wat verandert er aan ons pensioen, inkomen en de belasting? Wij zijn benieuwd wat er in 2019 veranderde op de weg, oftewel, welke trends herkenden we in 2019 op het gebied van vervoer en transport?

Elektrisch rijden

De introductie van de Tesla Model 3 bracht de verkoop van elektrische auto’s tot nieuwe hoogten en dat is niet zo gek. De moeder der elektrische auto’s brengt hiermee elektrisch rijden voor een meer bescheiden portemonnee beschikbaar zonder in te leveren op comfort en actieradius. Aan andere merken de uitdaging om bij te blijven!

Rideshare

Initiatieven als Greenwheels bestaan al langer, maar in 2019 doken in verschillende steden ineens groene elektrische scooters op. De Go scooters kun je middels een app lokaliseren en huren, je betaalt voor het gebruik. In andere landen is dit al langer een hit, denk aan Uber en Lyft die naast het delen van auto’s ook met fietsen en scooters experimenteren. Het past in het tijdsbeeld van het nieuwe decennium dat voor de deur staat: niet meer alles bezitten maar delen en gebruiken wat je nodig hebt.

In eigen hand

Het verkopen van je auto kan een behoorlijke klus zijn. Als je een nieuwe auto koopt, kun je hem inruilen, maar doe je dat niet krijg je vaak ook korting bij de dealer. Toch hebben veel mensen geen zin om met hun tweedehands bolide te leuren. Een website als wij kopen uw auto biedt hierbij dé oplossing: particulier verkopen zonder leuren. Wel de lusten, niet de lasten, past helemaal bij 2019 (en 2020!).

Klein en fijn

De wegen raken steeds voller. In 2019 stonden er weer recordlengtes aan files, niet in de laatste plaats dankzij o.a. de boerenprotesten. Niet alleen op de snelwegen maar ook binnen de steden is het steeds drukker. Daarnaast kan parkeren een crime zijn, zowel om een plekje te vinden als in wat dat dan kost. De oplossing: een brommobiel. Deze zien we steeds meer in het straatbeeld, en niet alleen voor ouderen.

Omdat het soms gen doen meer is om de stad in te gaan, laten ook steeds meer mensen dingen thuisbezorgen. Webwinkels draaien overuren, net als maaltijdbezorgers. Bezorgen met de auto is dan ook geen doen, daarom zien we dat bijvoorbeeld een bezorgbrommer van Delivery Support, die ontwikkeld zijn met de inbreng van de bezorgers, steeds vaker gebruikt worden. 

Steeds meer regels

Het nadeel van steeds meer mensen op de weg, is dat er ook steeds meer regels komen om het leefbaar te houden. Zo worden de Amsterdamse fietspaden té druk, wat ertoe geleid heeft dat de gemeente niet alleen bromfietsen de weg op heeft gestuurd, maar ook snorfietsers (die maar 25 km/u mogen) van het fietspad te verbannen.

Ook de aangekondigde snelheidsverlaging op de snelweg naar 100 km/u is een maatregel die voortkomt uit de drukte op de weg. Dit leidt tot problemen met het klimaat en vraagt dus om drastische maatregelen. Dit is een trend die in 2019 een hoogtepunt beleefde, die voorlopig niet weggaat en die veel mensen het zere been is. Als we nu eens de andere trends van 2019 doorzetten, lost dit probleem zich misschien ook wat op!

Door