Wat zijn de meest gebruikte alternatieven voor iDeal?

iDeal is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de wereld van betalingsmogelijkheden. Sinds iDeal een QR-code introduceerde waarmee je extreem gemakkelijk je bonnetje van het café kunt betalen via je telefoon, is de app makkelijker dan ooit. Niet gek dan, dat iedereen gebruik maakt van het bedrijf. Het is namelijk veruit de populairste betaalmethode in Nederland. Iedere Nederlandse bank heeft een mogelijkheid om te betalen met iDEAL. Dit is ook één van de dingen die iDEAL zo succesvol maakt, je blijft in de vertrouwde omgeving van je eigen bank. 66% van de mensen betaalt het lieft met iDEAL.

 

Creditcard

Na iDEAL volgt de creditcard als meest gebruikte betaalmiddel in Nederland. De meest volkomende betaalmethode online. 59% van de Nederlanders zijn in het bezit van een creditcard. Visa en MasterCard zijn de meest geliefde creditcard aanbieders. Creditcard blijkt zo geliefd omdat klanten het prettig vinden dat hun aankoop verzekerd is en dat het geld pas achteraf wordt afgeschreven. De gemiddelde creditcardlimiet is 2500 euro.

 

Paypal

Paypal staat wereldwijd bekend als een makkelijke en veilige manier om online aankopen te doen. Klanten hoeven namelijk geen creditcardgegevens achter te laten, noch in te loggen met hun bankgegevens. Daarnaast biedt Paypal hun klanten aankoopbescherming na de betaling. Voor een PayPal-account hoef je je maar één keer te registreren en vervolgens kun je op elke webshop betalen. Veel mensen maken dus gebruik van Paypal, wat het erg gechikt maakt voor jouw webshop.

 

Cryptocurrency

Cryptocurrency is een digitale munteenheid die vak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor reguliere geldsoorten. De eerste, grootste en meest bekende is de Bitcoin. Een verzamelnaam voor alle andere online geldsoorten -afgezien van Bitcoin dus- is Altcoin. Deze betalingsmethode wordt steeds populairder, zeker onder millenials, en is dus onmisbaar voor jouw nieuwe webshop. Je laat hiermee ook zien dat je met de tijd meegaat.

 

Andere betaalmogelijkheden

Het meest praktisch is het om zoveel mogelijk betalingsmogelijkheden toe te voegen aan je webshop, ook anderen dan bovenstaand. Neem bijvoorbeeld voorbeelden aan andere bedrijven. Kijk dus naar andere webshops, maar ook bedrijven in een totaal andere branche. Zelfs casino’s maken tegenwoordig gebruik van iDeal, zo zijn er zelfs iDeal gokkasten op de markt gekomen.

Door