Mag je in de zon met een tattoo?

Tatoeages

Steeds meer mensen nemen een tatoeage. Logisch, want het is een mooie lichaamsversiering. Een tattoo blijft je hele leven zichtbaar en je wilt dan natuurlijk wel dat het er mooi uit ziet. De verzorging van je tattoo is daarom ontzettend belangrijk. Zo moet je bijvoorbeeld de tattoo goed insmeren en is het beter om niet te gaan zwemmen. Hoe beter je de tattoo verzorgd, hoe mooier hij uiteindelijk geneest. Hoe zit het nou eigenlijk met de zon?

Zon en tattoo

Wanneer je net een nieuwe tattoo hebt laten zetten, kun je beter uit de zon blijven. De zon kan er namelijk voor zorgen dat de tattoo minder mooi geneest en dat kleuren vervagen. Vooral kleuren zoals rood en roze kunnen hier heel gevoelig voor zijn, maar ook andere kleuren kunnen vervagen door de zon. Dit wil je natuurlijk niet met een gloednieuwe tatoeage. Ook kan het erg pijn zijn om met een nieuwe tattoo de zon in te gaan. Pijn is nooit een goed teken en een waarschuwing. Je hebt immers een wond. Daarom is het raadzaam om met je tattoo uit de zon te blijven zolang deze nog aan het genezen is. Dit is doorgaans ongeveer twee weken, maar het kan ook voorkomen dat de genezing langer duurt. Dit kan per persoon verschillend zijn en is ook afhankelijk van de locatie van de tattoo.

Tattoo in de winter plaatsen

Het kan verstandig zijn om goed na te denken wanneer je je tattoo laat zetten. Het kan veel beter zijn om je tattoo in de wintermaanden of herfst te plaatsen. Zo voorkom je de felle zon natuurlijk het makkelijkste. Helaas is dit niet altijd mogelijk, omdat sommige tattoo-artiesten een lange wachtrij hebben.

Uit de zon blijven

Uit de zon blijven kan lastig zijn en is vooral afhankelijk van de plaats van de tattoo. Ee tatoeage op je rug kun je gemakkelijker bedekken dan een tattoo op je pols. Let toch echt goed op. Bedek de tattoo bijvoorbeeld met kleding of blijf in de schaduw. Blijf eventueel zelfs binnen wanneer het echt heel zonnig is om je tattoo te beschermen.

Wat als je toch naar buiten moet?

Wanneer je toch naar buiten moet en je de tattoo niet kan bedenken met kleding, dan kun je de huid goed insmeren met zonnebrandcrème. Gebruik dan echt een dikke laag, voorkom dat je te weinig smeert en de huid toch enigszins beschadigd raakt. Let er ook goed op dat je niet te lang in de zon blijft.

Na genezing

Als je nieuwe tattoo eenmaal genezen is, wil je misschien meteen weer de zon in. Toch kun je ook dan beter een beetje oppassen. Smeer je tattoo altijd in met zonnebrandcrème als je echt de zon ingaat. Hoe beter je je tattoo beschermd, hoe langer deze mooi zal worden.

Verbranding in de zon

Probeer te voorkomen dat de huid van je tatoeage verbrandt. Vooral de eerste keer kan dit erg pijnlijk en gevoelig zijn. Een verbrandde huid is sowieso niet goed voor je dus moet je hoe dan ook zien te voorkomen. Wanneer je tattoo meermaals verbrandt, kan dit zeker verschil maken voor de kwaliteit ervan.

You may also like

Door