Hoe feliciteer je iemand met een huwelijksjubileum?

Een huwelijksjubileum is iets wat je niet ongemerkt voorbij wilt laten gaan. Veel mensen weten alleen niet precies hoe ze een bruidspaar feliciteren met een dergelijke mijlpaal. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten we een aantal manieren op een rijtje om mensen te feliciteren met een aanstaand huwelijksjubileum.

Persoonlijke felicitatie

Vieren mensen uit je directe omgeving binnenkort hun huwelijksjubileum? Dan kun je ze feliciteren door middel van een persoonlijke felicitatie. Ze vinden het vast hartstikke leuk als je op de feestelijke dag onaangekondigd langskomt om ze te feliciteren. Grote kans dat je gevraagd wordt om wat te drinken en misschien krijg je er zelfs wel iets lekkers bij. Woont het bruidspaar niet om de hoek? Dan kun je ze bellen of een appje sturen op de huwelijksdag. Dit kan vaak ook op waardering rekenen, want je laat hiermee zien dat je aan het bruidspaar denkt.

Kaartje sturen

Is een vriend(in) binnenkort 1 jaar getrouwd? Dan vind je het misschien leuk om hem of haar met deze ‘mijlpaal’ te feliciteren. In dat geval is het leuk om een kaartje te sturen. Dit is overigens ook een goede manier om een bruidspaar dat al (veel) langer bij elkaar is, te feliciteren met hun huwelijksjubileum. Je kunt zelf een kaartje kopen in de winkel en deze versturen, maar dit kun je tegenwoordig ook allemaal online regelen. Het grote voordeel van online kaartjes sturen is dat je hier amper tijd en moeite in hoeft te steken.

Trakteer ze op bloemen of iets lekkers

Als je iemand ergens mee wilt feliciteren, is een bosje bloemen altijd goed. Dit geldt ook voor een huwelijksjubileum. Het bruidspaar kan het vast en zeker waarderen als je ze verrast met een mooie, kleurrijke bos. Vind je bloemen geven afgezaagd? Trakteer de jubilarissen dan op een lekkernij. Haal bijvoorbeeld een taart of verras ze met een ontbijtje aan huis. Denk vooral niet te groot, want het bruidspaar waardeert het waarschijnlijk al enorm dat je op deze feestelijke dag aan ze denkt.

Geef een cadeau

Zijn je ouders, oom en tante of andere familieleden 60 jaar getrouwd? Dan hebben ze een mijlpaal bereikt. Daarom vind je het misschien wat kort door de bocht om ze persoonlijk te feliciteren, een kaartje te sturen of ze te trakteren op een bloemetje of iets lekkers. In dat geval is een cadeau een goede keuze. Hier doe je het bruidspaar vast en zeker een groot plezier mee.

Het vinden van een geschikt cadeau voor een 60-jarig bruidspaar kan een uitdaging zijn. Je kunt ze vragen of ze wensen hebben, maar dan is het cadeau geen verrassing meer. Overweeg daarom de koppen bij elkaar te steken en samen met bijvoorbeeld broers, zussen, neven of nichten een cadeau te geven. Trakteer het bruidspaar bijvoorbeeld op een vakantie of weekendje weg met de familie. Een persoonlijk cadeau kan vaak ook op waardering rekenen. Verzamel bijvoorbeeld herinneringen van familieleden, vrienden en kennissen van de afgelopen 60 jaar.

Door