Hoe bepaal ik wat voor maat overhemd ik nodig heb?

De juiste maat vinden blijft altijd een uitdaging, zeker als je online kleding koopt. Zeker met overhemden is het heel belangrijk om de juiste maat te vinden, omdat deze heel strak gesneden zijn bij de schouders en armen. Zorg dus dat je een overhemd die goed zit, en geen knoopje loslaat omdat er teveel druk op de borst staat of de mouwen twee keer zo groot zijn als je armen. Maar hoe zorg je nou voor de juiste maat en wat helpt je het meest om de juiste maat te vinden? In dit artikel proberen we je hiermee te helpen. 

Sites

Er zijn verschillende sites die je een heel eind op weg helpen met het vinden van de juiste maat. Vaak helpen merken en webshops je hier wel bij door een maatlabel toe te voegen: waar je vrij gemakkelijk kunt zien welke overhemden maat het beste past bij welke lengte of breedte. Tegenwoordig kun je op sommige sites zelfs alleen je lengte en gewicht invullen om te weten welke maat het best bij je past. En op de meest moderne sites (hier wordt echter alleen nog over gesproken, ik heb nog geen dergelijke site kunnen vinden) kun je een foto van jezelf uploaden en berekent de site de juiste maat voor jou.

Pak een meetlint

Bij zo’n maatlabel staan per maat afmetingen genoemd. Het enige wat jij vervolgens hoeft te doen is je eigen maten op te nemen. Zoek dus een meetlint, en ga aan de slag. Het kan echter wel van pas komen om hier wat hulp bij te vragen, omdat je eigen arm opmeten best een klusje kan zijn. Als je je maten eenmaal weet kun je op elke webshop opzoeken welke maat hier het beste bij past en heb je sowieso de juiste maat te pakken.

Professionele hulp

Mensen die in kledingwinkels werken hebben er natuurlijk niet voor niets voor gestudeerd (of jarenlang ervaring opgedaan): zij kunnen je eigenlijk het allerbest adviseren. In gespecialiseerde winkels word je vaak ook nog opgemeten, en krijg je sowieso een overhemd wat perfect bij jouw lichaam past. Als je het dus niet zeker weet, ga dan lekker ouderwets naar een winkel.

De bijenkorf heeft ook een goede tool online gezet.

Door