Wat jij moet weten over de wereldwijde koffiemarkt

Het afgelopen jaar was de wereldwijde koffiemarkt geschat op 102 miljard dollar. Dat is nog steeds een aanzienlijk hoog cijfers ondanks de coronacrisis die woedde over de ganse wereld.

Graag geven we je wat informatie mee over de koffiemarkt om je hier een beter beeld over te geven. We drinken het zwarte drankje zeer graag, maar weten we het achtergrond verhaal van dit hemelse drankje?

2020: een jaar van crisis

De grootste afnemers van koffie zijn Noord-Amerika, Europa en Azië. In deze gebieden hebben alle overheden strenge maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Hierdoor sloten alle barretjes en restaurants waardoor de wereldwijde verkoop van koffie leek te dalen.

Echter hebben mensen hun weg naar het online koffie kopen gevonden, waardoor er nu nog steeds een jaarlijkse groei van bijna 5% wordt voorspeld tot en met 2025. In een jaar van crisis is dit heel uitzonderlijk.

Dit is grotendeels ook te wijten aan het feit dat mensen thuis zaten en meer tijd hadden om eens te experimenteren met een wat specialere koffie zoals lavazza koffie.

Koffie capsules populairder dan ooit tevoren

Zoals eerder vermeld zijn koffie capsules populairder dan ooit tevoren geworden het afgelopen jaar. Mensen vinden het comfort van thuis lekkere koffie te maken geweldig. Uit studies van de National Coffee Institution of America blijkt dat maar liefst 70% van de koffiedrinkers een voorkeur heeft voor het maken van koffie thuis door middel van capsules.

Dat is ook de reden waarom ze voorspellen dat de koffiemarkt de komende jaren telkens met 5% gaat groeien. Koffiemerken gaan meer dan ooit inzetten op hun koffie capsules om de concurrentie de loef af te steken.

Heel veel bekende koffiemerken zetten daarom nog meer in om Nespresso capsules aan te bieden.

Fairtrade koffie niet vergeten

Een groot deel van de koffiemarkt bestaat ook uit fairtrade koffie met bekende organisaties als Oxfam en Max Havelaar die de belangen van lokale boeren behartigen.

Deze organisaties werken momenteel wereldwijd met 775.000 boeren uit 30 verschillende landen samen. Het land dat de meeste fairtrade koffie produceert is Colombia.

We vermelden dit graag er even bij omdat fairtrade nu eenmaal deel uitmaakt van die wereldwijde koffiemarkt. In het Verenigd Koninkrijk is het zelfs zo dat 25% van de koffie die daar geconsumeerd wordt een fairtrade label bevat.

Heb jij al durven experimenteren?

We hopen dat je nu een beter beeld hebt van de wereldwijde koffiemarkt. Wij zetten alvast een kopje koffie klaar met onze nieuwe capsules. Wij blijven lekker experimenteren met koffie, jij ook?

Door